Канада сприятиме роботі слідчої групи з розслідування катастрофи MH17

Канада сприятиме роботі слідчої групи з розслідування катастрофи MH17
Міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд

Уряд Канада закликає інші країни підтримати зусилля слідчої групи

Канада позитивно оцінює рішення Міжнародної спільної слідчої групи щодо ведення судового процесу в Нідерландах у справі про збитий літак «Малазійських авіаліній» рейсу МН17  і заявляє про готовність всебічного сприяння.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд.

«5 липня Спільна слідча група з Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів і України оголосила про своє рішення вести (судовий процес) підозрюваних в Нідерландах. Канада високо цінує невтомні зусилля слідчої групи по висвітленню фактів, пов'язаних з цією трагедією. Канада також рішуче підтримує це рішення щодо судового переслідування та буде надавати всебічне сприяння цим зусиллям», - йдеться в заяві Фріланд, оприлюдненій на сайті уряду Канади.

Міністр переконана, що такий підхід - ефективний спосіб забезпечення відповідальності відповідальних осіб відповідно до міжнародних стандартів.

«Сьогодні Канада закликає інші країни підтримати ці зусилля ...», - вказала Фріланд.

Як відомо, країни, представники яких входять до Об’єднаної слідчої групи, ухвалили спільне рішення, що кримінальний процес у справі катастрофи рейсу MH17 відбудеться в суді у Нідерландах. Про це 5 липня повідомив міністр закордонних справ Нідерландів Берт Кундерс.

До об’єднаної слідчої групи входять представники Австралії, Бельгії, Малайзії, України та Нідерландів.

Нідерланди й Україна підписали договір про міжнародне правове співробітництво щодо розслідування злочинів, пов’язаних зі збиттям літака рейсу МН-17.

Сполучені Штати Америки вітають рішення об'єднаної слідчої групи (JIT) щодо проведення в Нідерландах суду в справі про катастрофу МН17.

Читайте також: «Розслідувач Bellingcat Арік Толер: Боюся, що російські командири, причетні до знищення МН17, ніколи не побачать Гааги»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: