Катар запропонував Україні гуманітарну допомогу для боротьби з коронавірусом

Катар запропонував Україні гуманітарну допомогу для боротьби з коронавірусом
Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з еміром Катару шейхом Тамімом бін Хамадом Аль Тан

Емір Катару запропонував надати Україні гуманітарну допомогу у вигляді медичних засобів, необхідних для запобігання поширенню коронавірусу

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з еміром Катару шейхом Тамімом бін Хамадом Аль Тані, під час якої останній запропонував надати гуманітарну допомогу у вигляді медичних засобів.

Про це повідомили в пресслужбі Офісу президента України.

Окрім того, під час телефонної розмови співрозмовники обговорили ситуацію з поширенням пандемії Covid-19 в Україні та Катарі і погодилися координувати зусилля з метою спільної протидії поширенню вірусу. Також емір Катару запропонував надати Україні гуманітарну допомогу у вигляді медичних засобів, необхідних для запобігання поширенню коронавірусу.

Також порушувалося питання торговельно-економічного співробітництва. Зеленський позитивно оцінив перспективи в цьому напрямку і висловив зацікавленість у посиленні інвестиційного співробітництва між Україною та Катаром. Зокрема, йшлося про продовольчу та енергетичну безпеку, а також реалізацію взаємовигідних проектів в інфраструктурній та портовій галузях.

«Критично важливим для України є розвиток інфраструктури - насамперед сучасних лікарень і якісних доріг по всій Україні. У нас для цього розроблена велика програма. Вартість пріоритетних проектів становить понад 16 млрд доларів. Готові розглянути взаємовигідні умови залучення катарських інвестицій. Як президент готовий гарантувати надійний захист», - сказав Зеленський.

Також президент України привітав еміра і народ Катару зі священним місяцем Рамадан та висловив подяку катарським партнерам за сприяння в поверненні українських громадян додому, а також за ефективну взаємодію між авіаційними компаніями обох країн.

До слова, вранці 6 травня в Україну прибув літак Ан-225 «Мрія» з гуманітарним вантажем з КНР.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: