Керівництво ДФС Вінниччини підозрюють у створенні злочинної організації

Керівництво ДФС Вінниччини підозрюють у створенні злочинної організації
У 2014 році у Вінниці було створено злочинну організацію з її відокремленими структурними підрозділами, до складу одного з яких увійшли начальник ГУ ДФС у Вінницькій області і його перший заступник

Метою діяльності засновників та керівників злочинної організації було одержання неправомірної вигоди від комерційних структур, що здійснюють експортно-імпортні операції

Генпрокуратура повідомила про підозру у створенні злочинної організації, зловживанні владою і ухиленні від сплати податків начальнику головного управління Державної фіскальної служби у Вінницькій області і його першому заступнику. Відповідна інформація оприлюднена на сайті відомства.

«За результатами розслідування 20 листопада повідомлено про зміну підозри начальнику ГУ ДФС у Вінницькій області та повідомлено про підозру першому заступнику начальника ГУ ДФС у Вінницькій області», - йдеться у повідомленні.

Крім того, повідомлено про підозру у створенні злочинної організації, зловживанні владою і ухиленні від сплати податків директору низки підконтрольних комерційних структур. Посадовцю обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави 40 млн грн.

Аналогічну підозру повідомили ще одному з організаторів злочинної організації, якого 17 серпня поточного року було оголошено у міжнародний розшук.

У ході слідства встановлено, що приблизно у 2014 році невстановленою на даний час особою у м. Вінниці було створено злочинну організацію з її відокремленими структурними підрозділами, до складу одного з яких увійшли начальник ГУ ДФС у Вінницькій області, його перший заступник, а також наближені до нього суб’єкти господарської діяльності та інші невстановлені поки особи.

Метою діяльності засновників та керівників злочинної організації було одержання неправомірної вигоди від комерційних структур, що здійснюють експортно-імпортні операції.

Так, протягом 2015 – 2017 років внаслідок систематичного сприяння службовими особами ГУ ДФС у Вінницькій області та ДФС України з корисливих мотивів низці підконтрольних комерційних структур, які ухилилися від сплати податків, шляхом вчинення незаконних операцій з придбання сільськогосподарської продукції (горіхи, бобові культури), яку в подальшому експортували підконтрольним нерезидентам за заниженою вартістю.

Відповідно до висновку комісійної судово-економічної експертизи документально підтверджується матеріальна шкода (збитки) державі в результаті несплати податку на прибуток, податку на доходи фізичних осіб, пені за порушення строків розрахунків в іноземній валюті 4 СПД у сумі понад 305 млн грн.

Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою начальнику ГУ ДФС у Вінницькій області та його першому заступнику. Досудове розслідування триває.

Як відомо, начальником ГУ ДФС у Вінницькій області є Руслан Осмоловський, а його першим заступником - Віктор Сироватка.

Нагадаємо, Антикорупційна прокуратура склала підозру екс-керівнику Державної фіскальної служби Мирославу Продану.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: