Треба підлікуватись у Європі. Колишній керівник ДФС розповів, чому виїхав з України

Треба підлікуватись у Європі. Колишній керівник ДФС розповів, чому виїхав з України
Продан каже, що повернеться в Україну, але після лікування

Продан виїхав з України, але пообіцяв повернутися

Колишній керівник Державної фіскальної служби України Мирослав Продан підтвердив інформацію ЗМІ, що він виїхав з України. За його словами, він це зробив з лікувальною метою.

«На початку листопада запланував поїздку за кордон для медичного обстеження, щоб переконатись у правильності поставленого діагнозу, оскільки, на думку наших лікарів, моя проблема вирішується лише хірургічним шляхом. Довгий час відкладав це питання, після звільнення з ДФС нарешті з’явився вільний час», - написав Продан у вівторок у Facebook.

Як повідомив канал The Newsroom, Продан був викликаний на 15 листопада на допит у Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру, де йому «мали вручити підозру в незаконному збагаченні через купівлю нерухомості в Туреччині на півмільйона доларів».

За даними каналу, Продан виїхав у Молдову автомобілем з місцевим водієм. Канал додає, що до 15 листопада САП не має наміру оголошувати екс-посадовця у розшук.

Сам Продан у своєму пості на Facebook заявляє, що дізнався про повістку щодо допиту у САП 7 листопада, коли вже перебував у клініці.

«В САП наполягають, що надіслали повістку 2 листопада, але дата її реєстрації – 6 листопада. Більше того, повістка спрямована на адресу, де ніколи не проживала моя родина. Таке враження, що виклик навмисно надіслали на адресу, яка не має до мене жодного відношення, і саме в той період, коли я знаходжусь на лікуванні за межами України, для того щоб мене дискредитувати, створивши враження, ніби я уникаю спілкування з правоохоронними органами», - написав колишній високопосадовець.

Продан заявив, що має намір повернутися в Україну, але після лікування.

Як розповів Продан РБК-Україна, він виїхав до Німеччини. За його словами, він покинув Україну ще вісім днів тому.

Адвокат Лариса Криворучко повідомила, що Продан готовий взяти участь в процесуальних діях дистанційно, наприклад, в режимі відеоконференції, і надати необхідні документи. Вона також заявила, що офіційних викликів на допит в САП Продан не отримував.

«ГФС підтвердила, що кілька днів тому була повістка, проте, співробітники повернули її до САП, оскільки Продан більше не є працівником Державної фіскальної служби», - зазначила вона.

5 вересня стало відомо, що виконувач обов’язків Державної фіскальної служби Мирослав Продан звільнився за власним бажанням.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: