Антикорупційна прокуратура склала підозру Продану

Антикорупційна прокуратура склала підозру Продану
Продана підозрюють у незаконному збагаченні

Екс-керівник Державної фіскальної служби не прийшов на допит

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури склав та підписав письмове повідомлення про підозру у незаконному збагаченні щодо колишнього виконувача обов’язків голови Державної фіскальної служби Мирослава Продана, який напередодні не з’явився на допит. Про це інформує прес-служба САП.

У відомстві зазначили, що прокурорами двічі - 8 та 15 листопада Продан викликався до САП, однак на виклики екс-чиновник не з’явився та донині не надав документів щодо поважності причин неявки.

Опубліковані в соціальній мережі заяви про перебування закордоном на лікуванні не знайшли свого підтвердження у передбачений кримінальним процесуальним законом спосіб. Незважаючи на виклики та запити прокурорів, суб’єктом та його захисниками дотепер не повідомлено ні місця (адреси) перебування, ні назви медичного закладу, де, згідно інформації з соцмережі, він перебуває на лікуванні, додали там.

Колишнього посадовця САП підозрює у набутті за час роботи на посадах виконувача обов’язків заступника та голови Державної фіскальної служби України з липня 2016 року по червень 2018 року у власність грошових коштів на суму понад 89 млн грн, за які для його особистого користування придбано низку об’єктів нерухомого майна і транспортних засобів.

З метою приховування належності дійсного власника, реєстрація права власності здійснювалась на близьку особу.

Серед придбаних за вказаний період об’єктів:

  • 2 квартири у елітній столичній новобудові вартістю 6,7 млн грн;
  • два будинки в Турецькій Республіці вартістю 78 млн грн;
  • три автомобілі представницького класу, загальною вартістю 3,4 млн грн.

Також слідством перевіряється причетність особи до придбання інших об’єктів нерухомості в Києві та люксових автомобілів.

Крім того Продана втретє викликано на допит о 10 годині 20 листопада.

Кримінальний закон, згідно ч.3 ст.368-2 КК України (набуття службовою особою, уповноваженою на виконання функцій держави, у власність активів у значному розмірі, законність підстав набуття яких не підтверджено доказами, а також передача нею таких активів будь-якій іншій особі, вчиненими службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище), передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

5 вересня стало відомо, що виконувач обов’язків Державної фіскальної служби Мирослав Продан звільнився за власним бажанням.

У середині листопада Продан підтвердив інформацію ЗМІ, що він виїхав з України. За його словами, він це зробив з лікувальною метою.

Слідчі звинувачують Продана у незаконному збагаченні. Продан заявляє, що має намір повернутися в Україну, але після лікування.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: