Керівник МЗС КНР провів зустріч із Кім Чен Ином

Керівник МЗС КНР провів зустріч із Кім Чен Ином
Кім Чен Ин

Пекін підтримує вимоги КНДР щодо необхідності гарантування власної безпеки

МЗС КНР в короткому повідомленні заявило про те, що головний китайський дипломат Ван І провів зустріч із очільником КНДР Кім Чен Ином у рамках свого візиту до Пхеньяну. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

У рамках переговорів очільник КНДР повідомив керівника МЗС КНР про те, що проведення денуклеаризації Корейського півострова є рішучою позицією Пхеньяну. Зі свого боку Ван І заявив, що Пекін підтримує формальне припинення Корейської війни 1950-1953 років, а також перехід КНДР до економічного відродження.

У рамках переговорів із керівником МЗС КНДР Рі Йонг Хо Ван І зазначив, що КНР готова грати конструктивну роль у політичному врегулюванні на Корейському півострові. Очільник МЗС КНР привітав північнокорейського візаві із успіхом в проведенні першого Міжкорейського саміту за 11 років і посиленням комунікації між Сеулом і Пхеньяном.

Окремо Ван І висловив сподівання, що буде досягнуто значного прогресу у рамках майбутніх переговорів між лідерами КНДР і США. При цьому глава китайського зовнішньополітичного відомства відзначив, що КНР підтримує обґрунтовані претензії КНДР щодо необхідності гарантування власної безпеки.

Нагадаємо, глава КНДР Кім Чен Ин і президент Республіки Корея Мун Чже Ін зустрілися в прикордонному пункті Пханмунджом і потиснули один одному руки. Така зустріч стала історичною, оскільки лідери країн зустрілися вперше за 65 років. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: