Кількість обстрілів на Донбасі зменшилася на 10% - ОБСЄ

Кількість обстрілів на Донбасі зменшилася на 10% - ОБСЄ
Спостерігачі місії ОБСЄ на Донбасі

Минуло три роки з моменту підписання Мінських угод, які, серед іншого, передбачають повне припинення вогню, проте порушення тривають

За минулий тиждень у зоні бойових дій на Донбасі кількість обстрілів знизилася на 10%. Про це повідомив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг.

«Минулого тижня ситуація з безпекою була нестабільною. Кількість порушень знизилася на 10% порівняно з попереднім тижнем, однак випадки насильства фіксувалися регулярно у більшості районів вздовж лінії зіткнення», – сказав представник ОБСЄ.

За його словами, на трикутник Ясинувата – Авдіївка – Донецький аеропорт припало до 40% всіх порушень, зафіксованих за минулий тиждень.

Він також нагадав, що минуло три роки з моменту підписання Мінських угод, які, серед іншого, передбачають повне припинення вогню, проте порушення тривають.

Про перемир’я у зоні конфлікту на Донбасі домовлялися вже багато разів. Досі жодного разу режим припинення вогню не втримувався.

За останніми даними ООН, внаслідок збройного конфлікту, який триває на частині Донбасу від квітня 2014 року, загинули близько 10 тисяч людей.

Як повідомлялося, минула доба у районі проведення АТО завершилась зростанням кількості обстрілів українських позицій з боку російсько-окупаційних угруповань. Загалом, за минулу добу незаконні збройні формування 16 разів порушили перемир’я.

Нагадаємо, бойовики не дають гарантій безпеки для ремонту водогону біля Авдіївки.

Дивіться також фоторепортаж: Як виглядає зруйнована російськими обстрілами авдіївська промзона


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: