CNN: Китай хоче приховати частину досліджень про походження Covid-19

CNN: Китай хоче приховати частину досліджень про походження Covid-19
Підвищена увага керівництва Китаю до роботи фахівців виглядає, як спроба взяти під контроль поширення інформації про походження пандемії Covid-19

Дослідження не можуть бути опубліковані, поки їх не схвалить науково-технічний відділ МОЗ Китаю

Уряд Китаю наклав суворі обмеження на публікацію досліджень про походження коронавірусу. Про це повідомляє CNN.

За інформацією видання, підвищена увага керівництва Китаю до роботи фахівців виглядає, як спроба взяти під контроль поширення інформації про походження пандемії Covid-19.

Починаючи з кінця січня, китайські дослідники опублікували ряд матеріалів із вивчення коронавірусу у кількох впливових іноземних виданнях. Деякі з них підняли питання про можливу відповідальність китайської влади за спалах хвороби, і викликали суперечки в соціальних мережах. Схоже, що тепер уряд КНР вирішив узяти подібні публікації під жорсткий контроль.

Відповідно до директиви, дослідження не можуть бути опубліковані, поки їх не схвалить науково-технічний відділ Міністерства охорони здоров'я, а також робоча група при Держраді Китаю. Тільки після цього вони можуть бути спрямовані у наукові журнали.

Зазначимо, уряд Китаю санкціонував проведення клінічних випробувань інактивованої вакцини від коронавірусу нового виду. Ця вакцина стане другою у Китаї і третьою у світі, яка перейшла у стадію клінічних випробувань.

Як повідомлялося, китайський епідеміолог спрогнозував другу хвилю пандемії коронавірусу.

Нагадаємо, станом на ранок 13 квітня, 1 млн 850 тис. 220 осіб в світі захворіли коронавірусною інфекцією Covid-19, одужали 431 629, померли 114 215 людей.

В Україні станом на ранок 13 квітня виявлено 3102 випадки Covid-19. Минулої доби зафіксували 325 нових випадків захворювання на коронавірус. Серед них – 12 дітей. За минулу добу від коронавірусу померли 10 людей

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: