Китай хоче запустити авіарейси з провінції Хайнань в Україну

Китай хоче запустити авіарейси з провінції Хайнань в Україну

В КНР вважають, що зараз існують гарні перспективі відкрити прямий рейс до України

Китай планує створити у своїй провінції Хайнань систему вільних портів, перетворити острів на центр туризму і відкрити прямі авіарейси між провінцією і Україною.

Про це в ході зустрічі з делегацією українських журналістів сказала заступник генерального директора відділу зовнішніх та закордонних справ Китаю у провінції Хайнань Даі Жень, повідомляє «Укрінформ».

«Зараз у нас всього 57 міжнародних рейсів. За 2-3 роки ми плануємо збільшити їх до 100 рейсів. І зараз існують гарні перспективі відкрити прямий рейс до України», - сказала вона на зустрічі журналістам.

Зараз перед Хайнанєм уряд Китаю поставив завдання розширити зону вільної торгівлі на всю провінцію. Перша ЗВТ у Китаї була створена у Шанхаї, а зараз їх в країні 11, але вони порівняно невеликі.

Раніше на зборах, присвячених 30-річчю заснування провінції і створення Хайнанської спеціальної економічної зони, голова КНР Сі Цзіньпін заявив, що ЦК КПК постановив підтримати створення пілотної зони вільної торгівлі, а також сприяти будівництву на острові порту вільної торгівлі із китайською специфікою.

Як повідомляв «Главком», китайська провінція Хайнань скасувала візи для громадян України.

Таким чином, безвізовий режим із провінцією Хайнань почне діяти з 1 травня. Термін можливого перебування туристів на острові без віз становитиме 30 днів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: