Клімкін назвав три умови для зустрічі в «нормандському форматі»

Клімкін назвав три умови для зустрічі в «нормандському форматі»
Глава МЗС України Павло Клімкін

Незабаром Клімкін проведе зустріч або телефонні переговори з міністрами закордонних справ Франції і Німеччини

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що зустріч «нормандського формату» пройде найближчим часом, якщо в її порядок денний будуть включені питання безпеки, звільнення заручників і миротворчої місії на Донбасі.

«Я сказав і своєму французькому колезі, й німецькому: якщо включаємо ці три питання до порядку денного Нормандської зустрічі - збираємося вчотирьох. Дуже сподіваємося, що найближчим часом на таку зустріч ми вийдемо», - заявив Клімкін.

Незабаром Клімкін проведе зустріч або телефонні переговори з міністрами закордонних справ Франції і Німеччини.

«Буду говорити з німецьким міністром найближчими днями. Спочатку теж зустрінемося втрьох або переговоримо по телефону, потім будемо дивитися, з чим виходимо на Росію», - заявив міністр.

Клімкін також заявляв, що президент України Петро Порошенко і канцлер Німеччини Ангела Меркель під час зустрічі в Берліні узгодять тактику щодо реалізації ідеї введення миротворчої місії на Донбас.

Нагадаємо, нещодавно лідери Німеччини, Франції, України та Росії оприлюднили спільну заяву, у які підкреслили важливість дотримання режиму припинення вогню з нагоди Великодніх свят.

В лютому МЗС анонсувало зустріч у «нормандському форматі» найближчим часом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: