«Нормандська четвірка» відзначила важливість перемир'я на Великодні свята

«Нормандська четвірка» відзначила важливість перемир'я на Великодні свята
Петро Порошенко, Ангела Меркель, Франсуа Олланд та Володимир Путін

Також лідери держав обговорили звільнення заручників

Лідери Німеччини, Франції, України та Росії оприлюднили спільну заяву, у які підкреслили важливість дотримання режиму припинення вогню з нагоди Великодніх свят. Про це повідомила прес-служба українського президента.

Як повідомляється, «нормандська четвірка» розгляне можливі шляхи прискорення імплементації мінських домовленостей у найближчі місяці.

«У цьому зв’язку вони привітали домовленість щодо поновлення з 30 березня 2018 року режиму припинення вогню з нагоди Великодніх свят, досягнуту Тристоронньою контактною групою 26 березня 2018 року. Лідери підкреслили важливість її ретельного дотримання та забезпечення ефективного моніторингу і верифікації з боку СММ ОБСЄ», - йдеться у заяві.

Також глави держав відзначили важливість прискорення процесу звільнення заручників за формулою «всіх на всіх» та позитивно оцінили успішне звільнення близько 300 людей 27 грудня 2017 року.

Нагадаємо, 26 березня Тристороння контактна група в столиці Білорусі (Мінськ) домовилася про встановлення ще одного перемир'я з 30 березня.

27 березня повідомлялося, що за добу російсько-окупаційні війська продовжували зривати домовленості щодо повного припинення вогню здійснивши 47 обстрілів позицій сил АТО

Також, у штабі повідомляли, що обстановка в зоні АТО на лінії розмежування сторін на Донбасі має тенденцію до загострення

12 березня Петро Порошенко заявив, що прогресу у звільненні заручників на Донбасі немає вже протягом більше, ніж двох з половиною місяців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: