Книжки про «змову» проти Трампа стали бестселерами

Книжки про «змову» проти Трампа стали бестселерами

Успіх обох книжок накладається на дані опитування громадської думки NBC/ Wall Street Journal , яке вказує, що рейтинг підтримки Трампа серед виборців перебуває на рівні 45%

Книга «Брехуни, стукачі та ліберали» (Liars, leakers and liberals) американської правниці, ведучої каналу Fox News Джанін Пірро, та «Російська містифікація» аналітика того ж каналу Ґреґґа Джарретта у вівторок 24 липня посідають відповідно 2-ге та 1-ше місце у переліку книг-бестселерів сайту Amazon.com. Обидві книги надзвичайно критичні щодо закидів, які лунають на адресу президента США Дональда Трампа про буцімто змову його штабу з Росією.

Так «Російська містифікація», згідно з промо матеріалів, «розкриває, як особи у ФБР та Мін'юсті президента Обами працювали з метою сприяти перемозі на виборах президента США Гілларі Клінтон».

Книжка також заявляє, що пізніше ті ж особи «схоже» взялися за притягнуте за вуха розслідування з метою скасувати результати виборів та усунути Трампа з посади.

Для порівняння, «Брехуни, стукачі та ліберали», згідно з рекламою, «наводить аргументи проти змови, спрямованої проти Трампа».

Успіх обох книжок накладається на дані опитування громадської думки NBC/ Wall Street Journal , яке вказує, що рейтинг підтримки Трампа серед виборців перебуває на рівні 45%. Це, як відзначає видання The Hill, найвищий рівень підтримки Трампа у даному опитуванні за весь час його президентства.

Цей результат слідує за надзвичайно складним для Трампа періодом: хвилею критики через політику адміністрації (пізніше її було переглянуто - прим. ГА) про розділення родин іммігрантів, які нелегально прибули до США на південному кордоні країни; буцімто провальним, на думку численних критиків, самітом президента США із Володимиром Путіним у Гельсінкі.

Коментуючи результати опитування громадської думки, один із оглядачів каналу MSNBC заявив, що Трамп «не кориться законам політичного тяжіння».

Як відзначає The Hill, у Демократичній партії невразливість Трампа до критики пояснюють кількома чинниками: силою американської економіки; схильністю виборців відкидати негативне висвітлення роботи президента у ЗМІ як «брехливі новини» та особливим зв'язком президента з його прихильниками, частково через його готовність активно говорити про питання раси, імміграції та інше.

Попри рейтинг Трампа, у Демократичній партії переконані, що майбутні вибори до законодавчих органів США принесуть їхній партії переконливу перемогу, бо політика Трампа консолідує його противників ще більше, ніж прихильників.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: