Вибори президента США: Чи усі українці підтримують Клінтон? (Опитування)

Вибори президента США: Чи усі українці підтримують Клінтон? (Опитування)

8 листопада у США 58-мі вибори президента.

Дональд Трамп чи Хілларі Клінтон? Відповідь на це питання дадуть американські вибори.

Тим часом свіжі опитування громадської думки показують, що популярність Гілларі Клінтон продовжує падати. Якби вибори відбулися 3 листопада, за екс-держсекретаря проголосували б 45,3% американців, а за нью-йоркського бізнесмена - 43,6%. Розрив, таким чином, становить всього 1,7% на користь Клінтон.

«Главком» пропонує українцям висловити своє ставлення до кандидатів у опитуванні.

Нагадаємо, Трамп, на противагу своїй суперниці, неодноразово висловлював свої проросійські погляди. Колишній директор Центрального розвідувального управління США Майкл Хайден вважає, що Трамп – «корисний дурник, така собі наївна людина, якою маніпулює Москва». На думку екс-керівника ЦРУ, Кремль «таємно зневажає» кандидата від республіканців, але з радістю приймає і використовує його підтримку. Хайден зазначає, що між двома політиками завжди був загальний «авторитарний аккорд».

Як відомо, Кремль намагається вплинути на результати виборів у США. Зокрема, розвідка США переконана, що за останніми кібератаками на системи електронного листування осіб та установ у США, включно зі зламами е-мейлів політичних організацій, стоїть уряд Росії. Голова підкомітету з кібербезпеки в Сенаті США Корі Гарднер виступив з ініціативою ввести санкції проти РФ за хакерські атаки, котрі, як встановили у Вашингтоні, було здійснено, аби вплинути на виборчий процес. Мета Росії, за даними розвідки США, - не лише підвищити популярність Трамп за рахунок погіршення іміджу Клінтон, а й завда удару по політичній системі США. Тим часом глава МЗС РФ Сергій Лавров переконує: враження про те, що Росія втручається у вибори президента США, складається у американців штучно. «З реально важливих питань для американських виборців кандидатам на пост президента США сказати особливо нічого, якщо Росію перетворюють на головну тему дискусій. Просто мене це вражає», - зазначив він.

Тим часом удару зазнав не лише імідж Клінтон (після опублікування листів), а й Трампа, який потрапив у секс-скандал. Спершу у ЗМІ з’явились записи із сексистськими висловлюваннями Трампа. Після цього низка жінок звинуватили політика у домаганнях.

Водночас у кулуарах конференції з питань політики США після виборів, що пройшла в Вашингтоні, 26 жовтня представник кандидата-республіканця, екс-губернатор штату Мериленд Роберт Ерліх заявив, що Трамп займає позицію підтримки України та не схвалює російської агресії на сході Європи. Під час тієї самої конференції представник кампанії Клінтон посол Мелані Верви заявила, що Клінтон має значний досвід роботи в питаннях України, тому в разі її перемоги на виборах у листопаді, нова адміністрація Білого дому приділятиме велику увагу українському напряму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: