Коаліціада в Німеччині триває: три партії обговорять питання міграційної політики

Коаліціада в Німеччині триває: три партії обговорять питання міграційної політики
Німецький парламент

У трьох партій залишився лише один день до завершення першого етапу переговорів

Сьогодні, 15 листопада, ХДС/ХСС, Вільна демократична партія (ВДП) і Союз 90/Зелені обговорюватимуть проблематику міграційної політики в рамках першого етапу переговорів щодо формування коаліційного уряду Німеччини.

Переговори стосуватимуться ідеї попередньо схваленої між ХДС і ХСС щодо введення обмеження в 200 тисяч іноземців, яких ФРН зможе приймати кожного року, виходячи із гуманітарних розрахунків. Проти такої ідеї категорично виступає Союз 90/Зелені. Про це пише інформаційне агентство Reuters.

Окрім того, протиріччя стосуються такої кількості членів сімей осіб, які вже отримали статус біженця в ФРН – між трьома політичними силами немає єдності щодо того, скільки осіб даної категорії повинні мати право в’їжджати в країну. Незважаючи на це, представники ХДС/ХСС залишаються оптимістами в питанні вирішення протиріч з питань міграції протягом переговорів в середу. При цьому ХСС, яка була особливо непоступливою в питаннях міграції, зважаючи на майбутні регіональні вибори 2018 року в Баварії, заявила про готовність шукати компроміси.

Також ХДС/ХСС, Вільна демократична партія (ВДП) і Союз 90/Зелені в середу мають обговорити питання політики ФРН щодо ЄС, монетарну і енергетичну політику. Так представник ВДП Фолькер Віссінг заявив про те, що протягом наступних чотирьох років уряд матиме до 40 млрд євро для реалізації різноманітних програм, а не 30 млрд євро, як переконувало міністерство фінансів. З іншого боку ВДП хотіла б також провести зменшення податкового тиску для населення. 

Нагадаємо, 6 листопада у Німеччині стартував новий раунд переговорів між політичними партіями, які намагаються сформувати коаліційний уряд.

Раніше канцлер ФРН Ангела Меркель визнала, що перед трьома партіями в наступні дні стоять важкі переговори. Однак при цьому, на її думку, сторони можуть прийти до спільної позиції, якщо будуть намагатися і докладуть до цього максимум зусиль.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: