Меркель вважає, що трипартійна коаліція зможе працювати

Меркель вважає, що трипартійна коаліція зможе працювати
Канцлер ФРН Ангела Меркель

Лідер ВДП вважає, що шанси на успіх по формуванню коаліції 50/50

Перед початком чергового раунду переговорів канцлер ФРН Ангела Меркель визнала, що перед трьома партіями в наступні дні стоять важкі переговори. Однак при цьому, на її думку, сторони можуть прийти до спільної позиції, якщо будуть намагатися і докладуть до цього максимум зусиль. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Даний оптимізм в тому числі визначений тим, що у випадку провалу коаліційних переговорів і проведення нових виборів праворадикальна партія «Альтернатива для Німеччини» (AfD) отримає іще більше підтримку. За словами Меркель два тижні попередніх переговорів дозволили всім трьом політичним силам чітко означити свою позицію по всім принциповим питанням. А тепер вони можуть перейти до розробки фінальної коаліційної угоди.

Проте такий оптимізм не розділяють майбутні можливі партнери ХДС/ХСС по коаліції. Не зважаючи на проведення низки раундів переговорів значні протиріччя залишаються по питанням міграції, клімату, транспорту і міжнародних відносин. Так Юрген Тріттін, який бере участь в коаліційних переговорах від партії Союз 90/Зелені, заявив про те, що 10 днів переговорів по 12 питанням вдалося створити лише 8 документів, де викладені головні суперечності між партіями щодо ключових питань. А по іншим 4 питанням сторони навіть «не погодилися непогоджуватися». Експерт із питань міжнародних відносин, який працює зі Союзом 90/Зелені Омід Нуріпур заявив про те, що може уявити крах переговорів щодо формування коаліції. Дана політична сила планує 25.11 представити всім членам партії результати переговорів щодо формування коаліції.

Лідер Вільної демократичної партії Крістіан Лінднер вважає, що шанси на формування коаліції складають 50/50. Лінднер, чия партія змогла повернутися до Бундестагу після провалу 2013 року, скептично ставиться до можливих компромісів по низці питань, які можуть поставити під сумнів шанси ВДП на наступних виборах. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: