Коломойський стане «каральним мечем» в УКРОПі – ЗМІ

Коломойський стане «каральним мечем» в УКРОПі – ЗМІ
Ігор Коломойський

Коломойського висунуть на посаду керівника комісії партійного контролю в політсилі

Олігарх Ігор Коломойський може отримати першу офіційну посаду в партії «Українське об'єднання патріотів» (УКРОП), яку з ним пов'язують. За інформацією «Страны», на найближчому, 11-му, партз'їзді (планується на 25 листопада), Коломойського висунуть на посаду керівника комісії партійного контролю (КПК).

Таким чином, якщо з'їзд затвердить його кандидатуру, екс-глава Дніпропетровської обладміністрації стане впливовим партійним функціонером.

«КПК – це найвищий партійний суд і каральний меч, підзвітний лише з'їзду. А її глава – такий собі сірий кардинал. Оперативне керівництво партією буде здійснювати глава партії, якого оберуть уже в новому році. Але у комісії партійного контролю є право вето. Виключати з партії зможе тільки первинний осередок, або комісія партійного контролю. Саме комісія партійного контролю єдина має право трактувати статут і програму. Стежить, щоб дотримувалися обох документів. Комісія має право скасовувати рішення будь-яких партійних органів і керівників, в тому числі голови партії. І таким чином впливає на формування партійної позиції. Якщо говорити мовою корпоративного управління, то це аналог голови наглядової ради», – розповідає джерело в партії.
Серед конкурентів Коломойського в боротьбі за посаду – позафракційні нардепи Віталій Купрій і Віктор Шевченко, а також голова Донецької обласної парторганізації Роман Світан. Утім, навряд чи вони складуть конкуренцію спонсору партії. Уже сьогодні нардеп Купрій у розмові з журналістом «Страны» сказав, що балотуватися на посаду глави КПК у нього в планах немає.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: