Командир українських снайперів допомагав бойовикам «ДНР», - ГПУ

Командир українських снайперів допомагав бойовикам «ДНР», - ГПУ
Бойовики «ДНР»

Військовий передав бойовикам інформацію місця знаходження військових підрозділів сил АТО

Т. в. о. командира взводу снайперів однієї з військових частин засудили до 9 років ув’язнення за сприяння терористичній організації «ДНР».

Про це повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури України.

Військова прокуратура Донецького гарнізону сил антитерористичної операції довела, що старшина в березні 2016 року, перебуваючи в м. Дзержинськ Донецької області, з метою заподіяння шкоди обороноздатності України, сприяв терористичній організації «ДНР».

Зокрема, засуджений неодноразово по телефону зв’язувався та в подальшому зустрічався з бойовиком з позивним «Ветер» з перспективою його переходу на бік злочинців, передавав останньому інформацію про сили та засоби, місця знаходження військових підрозділів Збройних Сил України для корегування артилерійського вогню по позиціях сил АТО.

На довершення, зумисно, за проханням терориста з позивним «Ветер», передав на тимчасово непідконтрольну територію України свій власний тепловізор.

Дзержинський міський суд Донецької області визнав винним т.в.о. командира взводу снайперів однієї з військових частин у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3, ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 408 КК України.

Суд врахував усі обставини та засудив зловмисника до 9 років позбавлення волі з позбавлення військового звання.

Нагадаємо, співробітники спецслужб затримали у Костянтинівці Донецької області жінку-медика, яка працювала на бойовиків «ДНР».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: