Комітет ПАРЄ схвалив проект доповіді по Азовській кризі

Комітет ПАРЄ схвалив проект доповіді по Азовській кризі

За текст доповіді проголосували всі за винятком одного члена комітету ПАРЄ 

В тексті документу статус українських військовополонених не зазначається, а є лише поняття «моряки». Помилку обіцяють виправити

В політичному комітеті Парламентської Асамблеї Ради Європи з питань політичних відносин і демократії схвалили доповідь з питання Азовського кризи.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

«Доповідь з цієї ситуації розглядалася і була схвалена, разом із запропонованими поправками народного депутата України, члена української делегації у ПАРЄ Олексія Гончаренка, в комітеті ПАРЄ з питань політичних відносин та демократії», - написала Денісова.

За її словами, за текст проголосували всі за винятком одного члена зазначеного комітету. У документі йдеться про звільнення моряків, вимогу вільного судноплавства, засудження побудови мосту через Керченську протоку.

Окрім цього, головна увага документу спрямована на дотриманні прав людини, умовах утримання українських моряків, чи до них не застосовуються тортури або інше нелюдське поводження.

«Обговорюючи ключові питання, з’ясувалося, що в тексті документу статус українських військовополонених не зазначається, а є лише поняття «моряки», - додала Денісова.

У зв’язку з цим, дане питання було донесено до члена української делегації у ПАРЄ Гончаренка. Він зазначив, що у середу будуть розглядатися можливі зміни до проекту резолюції.

Нагадаємо, родичі військовополонених українських моряків, захоплених Росією, 22 січня вилетіли до Страсбурга на сесію ПАРЄ.

Родичі полонених українських моряків також проведуть прес-конференцію у Страсбурзі.

Як відомо, у Страсбурзі 21-25 січня проходить зимова сесія ПАРЄ.

До слова, президент ПАРЄ хоче повернути Росію до асамблеї. Як відомо, Росія висловила вимогу: вона повернеться до ПАРЄ лише в разі, якщо з неї знімуть всі накладені в асамблеї санкції. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: