Родичі полонених українських моряків проведуть прес-конференцію у Страсбурзі

Родичі полонених українських моряків проведуть прес-конференцію у Страсбурзі

У середу в ПАРЄ покажуть фільм про російську агресію

У Страсбурзі Парламентську асамблею Ради Європи відвідають родичі захоплених Росією українських військових моряків.

Про це поінформував голова делегації Верховної Ради України в ПАРЄ Володимир Ар'єв у коментарі журналістам в кулуарах сесії Асамблеї.

«Родичі полонених моряків будуть в ПАРЄ у середу. Вони будуть присутні на показі фільму про українських в'язнів Кремля. Окрім цього, родичі дадуть прес-конференцію», - сказав Ар'єв.

Показ фільму пройде у рамках заходу на тему: «Заручники Путіна: українські політичні в'язні Кремля».

Як відомо, у Страсбурзі 21-25 січня проходить зимова сесія ПАРЄ.

25 листопада 2018 року прикордонні кораблі РФ у районі Керченської протоки обстріляли і захопили три українські військові кораблі, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса у порт Маріуполь, і 24 моряків.

До слова, президент ПАРЄ хоче повернути Росію до асамблеї. Як відомо, Росія висловила вимогу: вона повернеться до ПАРЄ лише в разі, якщо з неї знімуть всі накладені в асамблеї санкції. 

Після початку агресії Росії проти України у 2014 році права російської делегації в ПАРЄ було обмежено, включаючи позбавлення права голосу. Відтоді РФ припинила платити внески до бюджету Ради Європи. За статутом Ради Європи, якщо до червня цього року російська сторона не відновить виконання своїх фінансових зобов'язань, РФ можуть позбавити репрезентаційних прав в цій організації.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: