Комітет Шевченківської премії закликає звільнити Олега Сенцова

Комітет Шевченківської премії закликає звільнити Олега Сенцова
Олег Сенцов

Члени Комітету закликають міжнародну спільноту до реакції

Комітет національної премії України імені Тараса Шевченка висловлює свою солідарність із режисером і письменником Олегом Сенцовим і вимагає негайно звільнити його із російської в’язниці.

Відповідну заяву члени комітету оприлюднили у понеділок.

«Премія імені Шевченка чекає на свого лауреата у Києві.Переконані, що кількість мистецьких і громадських організацій у всьому світі, яким не байдужа доля українця і котрий, всупереч усім нормам міжнародного права, відбуває покарання в одному з пенітенціарних закладів Російської Федерації, лише збільшуватиметься. Закликаємо міжнародну спільноту, всіх тих, хто виступає за звільнення українського режисера, висловити протест російській владі і вимагати від неї зняти всі обвинувачення проти Олега Сенцова», - йдеться у повідомленні.

Як відомо, Олега Сенцова російські спецслужби затримали у травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові після анексії Криму Росією.

Правозахисний центр «Меморіал» вніс його ім’я у список політв’язнів. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд в російському Ростові-на-Дону засудив Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму.

Нещодавно на Берлінському кінофестивалі презентували фільм про Сенцова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: