На Марші Бориса Нємцова виступлять проти репресій у Криму

На Марші Бориса Нємцова виступлять проти репресій у Криму
Марш пам'яті Бориса Нємцова у 2015 році

Марк Фейгін анонсував виступ активістів на підтримку політв'язнів в окупованому Криму

26 лютого у Москві під час Маршу Бориса Нємцова активісти планують виступити на підтримку українських політв'язнів у Росії та проти репресій у Криму. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив адвокат Марк Фейгін.

«Ми підемо своєю колоною на підтримку українських політв'язнів у Росії та проти репресій у Криму! Це буде наймасовішим виступом на захист кримських татар у Москві. Нагадаю також, що 26 лютого – це річниця подій у Сімферополі в 14-му, внаслідок яких на лаві підсудних зараз перебувають активісти кримськотатарського національного руху на чолі з Ахтемом Чийгозом», – написав Фейгін.

Він також додав, що метою акції буде заклик активістів до припинення політичних репресій.

Марші пам'яті Бориса Нємцова, крім Москви, планують провести в російському Санкт-Петербурзі та Нижньому Новгороді.

Нагадаємо, Бориса Нємцова вбили в ніч на 28 лютого 2015 року в центрі Москви. У цій справі було затримано Заура Дадаєва, Шадіда і Анзора Губашевих, Темірлана Ескерханова і Хамзата Бахаєва.

Організатором злочину слідство називає Руслана Мухудинова – колишнього офіцера батальйону «Північ» МВС Чечні, замовниками – якихось «невстановлених осіб». Члени сім'ї та соратники Нємцова незадоволені перебігом розслідування. Вони вимагають допитати главу Чечні Рамзана Кадирова і перекваліфікувати справу на статтю «Зазіхання на життя державного чи громадського діяча».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: