Комітет виборців підтвердив: на місцевих виборах у неділю найбільше депутатів взяла «Батьківщина»

Комітет виборців підтвердив: на місцевих виборах у неділю найбільше депутатів взяла «Батьківщина»

Від ВО «Батьківщина» було обрано 104 депутати, від БПП – 75

Лідерами виборів в об'єднаних територіальних громадах 11 грудня стали ВО «Батьківщина» і «Наш край». Про це із посиланням на дані незалежних спостерігачів повідомили в Комітеті виборців України.

Так, від ВО «Батьківщина» було обрано 104 депутати, від «Нашого краю» – 89. Далі за кількістю обраних представників в об'єднаних територіальних громадах ідуть БПП «Солідарність» (75), «Укроп» (46), Аграрна партія (39) і Радикальна партія Олега Ляшка (29). Крім того, депутатами стали 40 кандидатів від інших партій і 425 самовисуванців.

Разом з тим, четвірка лідерів за кількістю обраних голів територіальних громад виглядає таким чином: БПП «Солідарність» (7 обраних голів), ВО «Батьківщина» (3), «Наш край» і «Укроп» (по 2) і ВО «Свобода» (1). Також головами об'єднаних територіальних громад було обрано 26 самовисуванців.

Як повідомлялось, одразу після виборів про свою перемогу поспішили заявити в БПП.

Нагадаємо, в неділю, 11 грудня, в 41 об'єднаній територіальній громаді у 13 областях України відбулися перші вибори голів та депутатів цих громад. Проведення цих виборів є заключним етапом об'єднання територіальних громад та набуття повноважень новими органами самоврядування. Наступні вибори в 143 об'єднаних громадах відбудуться 18 грудня.

Читайте також статтю «Главкома» «Вибори в об’єднаних громадах. Усі подробиці голосування 11 та 18 грудня»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: