Перемогу на місцевих виборах приписали собі одночасно і БПП, і «Батьківщина»

Перемогу на місцевих виборах приписали собі одночасно і БПП, і «Батьківщина»

І БПП, і «Батьківщина» впевнено оголосили себе переможцями

У «БПП «Солідарність» заявляють, що їхні кандидати здобули «впевнену перемогу» на місцевих виборах 11 грудня. Такі дані попереднього підрахунку сьогодні озвучили в штабі БПП.

«За попередніми підрахунками результатів виборів у новостворених об’єднаних громадах, які відбулися 11.12.16, тотальна більшість серед обраних голів ОТГ – це кандидати, яких підтримувала наша партія», – сказано в коментарі.

У політсилі стверджують, що загалом 24 кандидати від БПП перемагають на посадах голів ОТГ, або 58,5 відсотків від загальної кількості обраних голів, зазначили в БПП. «На виборах депутатів у ради ОТГ 277 кандидатів, яких підтримала Партія «БПП «Солідарність», стають депутатами новообраних місцевих рад», – повідомили у прес-службі. Також там зазначили, що у 17% округів Партія «БПП «Солідарність» не висувала своїх кандидатів.

.jpg_19

Водночас про перемогу на виборах в об'єднані громади заявила і лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко. «850 депутатів – це всі мандати, які розподілялися в 41 об'єднаній громаді. З них половина – 412 депутатів з 850 перемогли самовисуванням, а 50% – це 410 депутатів, яких висунули на конференціях. І ось тут я б хотіла сказати саме про цю партійну частину. Із 410 депутатів, які отримали мандати і висувалися від партій –128 кандидатів виграли ці мандати від партії «Батьківщина», – сказала Тимошенко.

«Це означає, що 32% депутатів, які йшли від партій – перемогли кандидати «Батьківщини». На другому місці з відставанням майже втричі – 49 депутатів отримав БПП. Те, що зараз розповсюджується якась некоректна інформація – це обман», – заявила Тимошенко.

Нагадаємо, в неділю, 11 грудня, в 41 об'єднаній територіальній громаді у 13 областях України проходять перші вибори голів та депутатів цих громад. Проведення цих виборів є заключним етапом об'єднання територіальних громад та набуття повноважень новими органами самоврядування. Наступні вибори в 143 об'єднаних громадах відбудуться 18 грудня.

Читайте також статтю «Главкома» «Вибори в об’єднаних громадах. Усі подробиці голосування 11 та 18 грудня»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: