Комітет захисту журналістів закликає Росію звільнити Сущенка

Комітет захисту журналістів закликає Росію звільнити Сущенка

Російська влада має припинити використовувати журналістів як заручників у цьому конфлікті між урядами Росії та України, зазначили у комітеті

Комітет захисту журналістів закликає Росію звільнити українського журналіста Романа Сущенка або оприлюднити докази, що він і справді шпигував на території Росії.

Про це заявила координаторка програм Комітету захисту журналістів у Європі і Центральній Азії Ніна Огнянова, повідомляє Голос Америки.

«Його затримання дуже турбує нас у комітеті. Тому що звинувачення на адресу Романа Сущенка дуже серйозні. Шпигунство. Це звучить дуже малоймовірними, беручи до уваги, що Сущенко працював у Парижі французькою мовою про події у Франції для «Укрінформу». Єдина причина чому він був у Росії – це відвідати родичів під час відпустки. Російська влада має припинити використовувати журналістів як заручників у цьому конфлікті між урядами Росії та України», – наголосила Огнянова.

Раніше придставниця ОБСЄ з питань свободи медіа Дуня Міятовіч розповіла, що звернулася до російської влади з вимогою звільнити українського журналіста і оприлюднити місце його перебування.

Національне інформаційне агентство «Укрінформ» вважає затримання Сущенка, який працює в агентстві з 2002 року та кореспондентом у Франції з 2010-го, спланованою провокацією.

«Укрінформ» і дружина журналіста уклали з російським адвокатом Марком Фейгіним угоду про захист Сущенка.

МЗС України вимагає від Росії негайного звільнення українського журналіста.

Прес-секретар Путіна назвав затримання українського журналіста в Москві «звичайною роботою спецслужб».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: