Конгрес США відхилив пропозицію допитати перекладачку бесіди Трампа і Путіна

Конгрес США відхилив пропозицію допитати перекладачку бесіди Трампа і Путіна

Всі обговорення питання і голосування зайняло лише 20 хвилин

Комітетом з розвідки палати представників США відхилив пропозицію обговорити можливість виклику в Конгрес на допит американської перекладачки Марини Гросс.

Вона працювала в Гельсіннкі під час зустрічі Трампа і Путіна, повідомляє Politico.

За даними видання, під час голосування 11 членів комітету палати представників висловилися проти. Варто відзначити, що всі вони представники Республіканської партії. Підтримку в голосуванні висловило тільки 6 парламентаріїв від демократів.

До цього з такою ініціативою виступали члени палати представників США від Демократичної партії Білл Паскрел і Адам Шифф. Шифф направляв до комітету з розвідки офіційний запит з даною пропозицією.

Крім цього, з даною ініціативою так само виступав і сенатор-демократ від штату Нью-Гемпшир Джин Шахін.

Адам Шифф розповів, що демократи запропонували обговорити це питання наступного тижні, але їх пропозиція була відхилена. Голова комітету Девін Нуньєс зовсім відмовився підтримувати цю ініціативу.

Всі обговорення питання і голосування зайняло лише 20 хвилин.

Раніше президент США Дональд Трамп визнав особисту відповідальність Володимира Путіна за втручання в президентські вибори 2016 року.

Він заявив, що згоден з оцінкою директора американської національної розвідки Дена Коутса з приводу того, що загроза «російського втручання» у вибори в країні продовжує існувати.

Як повідомлялося, у понеділок, 16 липня, Трамп під час прес-конференції після зустрічі з Путіним у Гельсінкі заявив про недовіру висновкам власної розвідки щодо втручання РФ у президентські вибори, а також про те, що він більше вірить словам Путіна. Ця заява Трампа викликала різке обурення не тільки в таборі демократів, але й серед республіканців.

Нагадаємо, у зв'язку із критикою з боку конгресменів зустрічі президента США Дональда Трампа та й президента Росії Володимира Путіна, Трамп скликає закриту нараду із членами Конгресу.

Раніше сенатор-республіканець Джон Маккейн розкритикував понеділкову прес-конференцію в Гельсінкі президента США Дональда Трампа і його російського колеги Володимира Путіна.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп жодного разу не згадав про Україну на підсумковій прес-конференції після зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним.

Читайте також статтю: Побачення у Гельсінкі. Як Путін і Трамп «добре поговорили» 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: