Конституційний суд РФ визнав законною угоду про кордон між Інгушетією та Чечнею

Конституційний суд РФ визнав законною угоду про кордон між Інгушетією та Чечнею

КС РФ також дійшов висновку, що при встановленні кордону з Чечнею референдум в Інгушетії «не є необхідним»

Угода про кордон між Інгушетією та Чечнею є законною і не суперечить Конституції. До такого висновку дійшов Конституційний суд Росії.

У КС з проханням перевірити рішення Конституційного суду Інгушетії про угоду по межах з Чечнею звертався глава республіки Юнус-Бек Євкуров. КС Росії погодився з його доводами і постановив: «Якщо межа між двома суміжними суб'єктами відсутня, мова йде не про зміну приналежності будь-якої території, а про їх взаємну потребу розмежувати свої землі і вирішити питання про встановлення кордону».

КС РФ також дійшов висновку, що при встановленні кордону з Чечнею референдум в Інгушетії «не є необхідним» - КС Інгушетії в свою чергу наполягав, що угода про кордони має затверджуватися саме плебісцитом, а не регіональним парламентом.

Так, в кінці листопада противники угоди про адміністративні кордони вже подали в республіканський виборчком заявку на проведення референдуму. Заявники вказували, що закон фактично змінює територію республіки, а тому прийняти його можна тільки за результатами референдуму і після з'ясування думки населення муніципальних утворень, межі яких змінюються. Рішення виборчкому до даного моменту невідомо.

Нагадаємо, 16 жовтня у РФ набрала чинності угода про встановлення адміністративних кордонів між Чечнею і Інгушетією.

На початку жовтня в Інгушетії почалася протестна акція противників угоди про кордон.

Конституційний суд Інгушетії скасував угоду про зміну кордону з Чечнею і вимагав провести референдум з цього питання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: