Угода про кордон між Чечнею і Інгушетією вступила у силу

Угода про кордон між Чечнею і Інгушетією вступила у силу

Глави Чечні і Інгушетії - Рамзан Кадиров і Юнус Бек-Євкуров після підписання угоди про кордон

Документ передбачає обмін територіями

У РФ угода про встановлення адміністративних кордонів між Чечнею і Інгушетією вступила в силу у вівторок, 16 жовтня. Глава парламенту Чечні Магомед Даудов написав на своїй сторінці в соціальній мережі Mylistory, що офіційне закріплення меж «сприятиме подальшій інтеграції двох регіонів». 

«Радіо Свобода» пише, що 26 вересня глави Інгушетії і Чечні Юнус-Бек Євкуров і Рамзан Кадиров підписали договір про закріплення адміністративного кордону між регіонами. Документ передбачає обмін територіями. Парламенти республік затвердили угоду про кордон. При цьому Конституційний суд Інгушетії ухвалив, що угода може бути затверджена лише за результатами референдуму.

Глава Інгушетії Юнус Бек-Євкуров пізніше розповів ЗМІ, що угоду про кордон між регіонами підписали «спонтанно, на тлі конфлікту навколо дорожніх робіт». За його словами, нинішні переговори з Кадировим почалися через невдоволення жителів Інгушетії, які виявили в прикордонному з Чечнею районі чеченську дорожню техніку і вирішили, що чеченці прийшли на інгушську територію. 

4 жовтня в Інгушетії почалася протестна акція противників угоди про кордон, спочатку вона була неузгодженою. Пізніше влада узгодила проведення мітингу до 15 жовтня. 

Сьогодні в П'ятигорську РФ повинна відбутися зустріч учасників протестів в Інгушетії з представником Путіна в Північно-Кавказькому федеральному окрузі Олександром Матовніковим.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: