Консул про українця в тюрмі РФ: били так, що двічі він був у стані клінічної смерті

Консул про українця в тюрмі РФ: били так, що двічі він був у стані клінічної смерті
У 2017 року Сизоновича засудили в РФ до 12 років позбавлення волі 

Українець розповів консулу, що, поки він перебував у СІЗО в Ростові на Дону, його сильно били

Український консул вперше відвідав засудженого на 12 років Північно-Кавказьким окружним військовим судом РФ за нібито підготовку терактів 61-річного громадянина України Олексія Сизоновича.

Про це консул України в Новосибірську Діана Іванова розповіла в інтерв'ю «Радіо Свобода».

«Коли він зайшов у кімнату, де була зустріч, він мене запитав: «Ви хто?» І коли я сказала, що я консул України, він сказав: «Слава богу, нарешті я вас дочекався!»– сказала Іванова.

Сизонович розповів консулу, що, поки він перебував у СІЗО в Ростові на Дону, його сильно били.

«Били так, що двічі він був у стані клінічної смерті. Він сказав, що до нього застосовувалися тортури, в тому числі й електричним струмом... Він каже, що дуже хотів, щоб до нього приїхав консул. Але консула не хотіли пускати, тому що після побиття голова Сизоновича була вся чорна і вдвічі більша за розміром, ніж зараз. Зараз людина виглядає нормально. А коли він ішов на суд у Ростові, на обличчя наклали дуже багато гриму», – зазначила консул.

Іванова розповіла, що, за її даними, у підконтрольному їй регіоні РФ перебуває досить багато ув'язнених українців.

«Останнім часом багато стало хлопців і дівчат, яких затримують за 228-ю статтею (наркотики)», – підкреслила консул.

Я відомо, за версією слідства РФ, колишній шахтар Сизонович планував закласти три саморобні бомби на вокзалі залізничної станції Лиха в Ростовській області і дві міни промислового виробництва (УПМ) на цистернах з ПММ.

До цього він нібито підривав поїзди на території самопроголошеної «ЛНР». Українського пенсіонера було затримано російськими прикордонниками під час незаконного переходу держкордону.

У липні 2017 року Північно-кавказький окружний військовий суд засудив Сизоновича до 12 років позбавлення волі з відбуттям в колонії суворого режиму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: