Консул спростував інформацію про ампутацію пальців в українського полоненого моряка

Консул спростував інформацію про ампутацію пальців в українського полоненого моряка
Консул заспокоїв: серйозних ушкоджень наші моряки не зазнали

Хлопці мають осколкові поранення, ні в кого ампутацій немає – кістки та суглоби цілі, — повідомила Денісова

Уночі 7 грудня український консул у Москві Альберт Черняков відвідав трьох поранених українських бійців, які перебувають у шпиталі СІЗО «Матросская тишина». Консул спростував інформацію, раніше розповсюджену у ЗМІ, про те, що нібито в одного з моряків ампутовані пальці руки. Про розмову із консулом повідомила омбудсмен Людмила Денісова.

«Він (консул, ред.) також зазначив, що сьогодні вночі відвідав трьох поранених наших бійців у СІЗО «Матросская тишина». З його слів, їхній стан здоров'я задовільний. Хлопці мають осколкові поранення, ні в кого ампутацій немає – кістки та суглоби цілі», — повідомила Денісова.

Зазначимо, ввечері 6 грудня в ефірі каналу «Прямий» радниця командувача ВМС Вікторія Христенко заявила, що в одного з поранених українських моряків травматична ампутація пальців руки. Інформацію про ампутацію було нібито отримано від волонтерів, які допомагали морякам під час перебування в Сімферопольському СІЗО.

Сьогодні 7 грудня українські консули відвідали сімох полонених моряків у Москві.

25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід із порту Одеса до порту Маріуполь. Російські спецназівці обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

Підконтрольні Росії «суди» в окупованому Криму заарештували на два місяці усіх затриманих українських моряків.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що українські консули зустрілися із пораненими українськими моряками.

Раніше адвокат Євгенія Закревська розповіла про стан здоров’я поранених українських моряків.

Російський омбудсмен Тетяна Москалькова відвідала в лікарні при СІЗО «Матросская тишина» трьох поранених українських моряків: Андрія Ейдера, Андрія Артеменка та Василя Сороку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: