Адвокат розповіла про стан здоров’я поранених українських моряків

Адвокат розповіла про стан здоров’я поранених українських моряків

Троє поранених українців перебувають в московському ізоляторі «Матросская тишина»

Стан трьох поранених моряків лікар в Москві лікарні оцінює як «стабільний та задовільний»

Троє українських моряків, які були поранені під час атаки росіянами українських кораблів біля Керченської протоки, перебувають у лікарні слідчого ізолятора «Матросская тишина» у Москві.

Про це повідомила адвокат Євгенія Закревська з посиланням на члена Громадської спостережної комісії Москви з контролю за дотриманням прав громадян в місцях позбавлення волі Павла П'ятницького.

Зазначається, що двом  військовослужбовцям накладений гіпс, під час нападу РФ вони дістали осколкові поранення.

«Їм роблять перев'язку, ставлять крапельниці. Адміністрація ізолятора видала зимовий одяг і взуття, чисту постільну білизну...Якістю харчування поранені задоволені, претензій будь-яких до медиків санітарної частини ізолятора або інспекторам УФСІН Москви не мають», - повідомила адвокатка.

Василь Сорока, співробітник контррозвідки СБУ, який під час атаки РФ дістав осколкове поранення руки, перебуває в одиночній камері.

Андрій Ейдер з осколковими пораненнями ніг - з двома сусідами по камері, які нібито допомагають йому виходити на прогулянку. Ейдеру також видали тростину.

Третій поранений моряк - Андрій Артеменко - теж перебуває у камері з двома сусідами, у нього осколкове поранення руки і пошкоджені білки очей.

«Відразу після надходження всі троє були оглянуті терапевтом, хірургом, невропатологом та інфекціоністом. Їм зробили ЕКГ, УЗД, взяті аналізи, а Артеменко 3 грудня додатково оглянутий офтальмологом... Стан усіх трьох пацієнтів головлікар лікарні оцінює як стабільний та задовільний», - передала адвокат слова Павла П'ятницького.

Раніше Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова отримала інформацію від російської колеги  Тетяни Москалькової про полонених українських моряків.

До слова, полонені моряки отримають по 100 тисяч гривень.

Як повідомлялося, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід із порту Одеса до порту Маріуполь. Російські спецназівці обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

Підконтрольні Росії «суди» в окупованому Криму заарештували на два місяці усіх затриманих українських моряків.

21 український військовий знаходиться у московському СІЗО «Лефортово», ще троє поранених також у Москві - у медчастині ізолятора «Матросская тишина».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: