Координатор місії ОБСЄ відвідає в’язниці на окупованому Донбасі

Координатор місії ОБСЄ відвідає в’язниці на окупованому Донбасі
Координатор Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Тоні Фріш

Тоні Фріш відвідає тюрми на окупованих територіях на початку вересня

Координатор Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ Тоні Фріш відвідає в'язниці на окупованій території Донбасу на початку вересня. 

Про це повідомила представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи в Мінську, перший віце-спікер Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook. 

«На нашу вимогу координатор ОБСЄ Т. Фріш відвідає тюрми на окупованих територіях. Щоправда, як він заявив, тільки на початку вересня... Українські переговорники висловили розчарування, що координатор не знайшов можливості пришвидшити свій візит. Загалом повністю підконтрольні представники ОРДЛО і їхні російські куратори демонструють цілком деструктивну позицію, тому ані на крок не просунулися в питанні звільнення, пошуку зниклих, відкриття КПВВ  «Золоте» чи будівництва мосту в Станиці Луганській», - написала вона. 

Своєю чергою координатор ОБСЄ, за словами Геращенко, запропонував ухвалити спільну заяву щодо неприпустимості тортур у в'язницях.

«Українська сторона - за заяви, які буде наповнено конкретним змістом, а не пустні декларації, тому ми наполягли, що в цій заяві має бути зафіксовано норму про безперешкодний і гарантований доступ МКЧХ до тюрем, насамперед на окупованих територіях. І ми підпишемо цю декларацію, коли там буде зафіксовано норму і зобов’язання допуску МКЧХ до тюрем у РФ, до українських політв’язнів у РФ», - резюмувала Геращенко. 

Раніше Геращенко заявила, що Україна перевірить громадянство тих осіб, яких збирається відвідати омбудсмен РФ Тетяна Москалькова на території української держави. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: