Геращенко проаналізувала список осіб, з якими хоче зустрітися Москалькова

Геращенко проаналізувала список осіб, з якими хоче зустрітися Москалькова

Омбудсмени України та РФ

Серед 50 прізвищ - півтора десятка українців, які воювали на Донбасі чи готували теракти

Список в'язнів, з яким МЗС Росії звернулося до України, буде перевірено стосовно громадянства тих осіб, яких має намір відвідати Уповноважений з прав людини в Російській Федерації Тетяна Москалькова на території України. 

Про це повідомила представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи в Мінську, перший віце-спікер Ірина Геращенко на своїй сторінці в Facebook. 

«Я уважно проаналізувала той список, з яким через дипломатичну ноту МЗС РФ звернулося в наше МЗС з проханням допустити Москалькову. Серед 50 прізвищ - півтора десятка українців, які воювали на Донбасі чи готували теракти. Чи означає це, що у них подвійне громадянство, як у Вишинського? Тепер будемо перевіряти», - зазначила вона.

Геращенко додала, що Сенцов - український кримчанин, якого «РФ насильно вважає своїм громадянином і нав'язує громадянство як каторгу, як кріпацтво, як камінь на шию».

«Людмила Денісова, до речі, теж українська кримчанка. І тут російська, повністю залежна від Кремля фурія - обмудсвумен, справедливо зазначає, що Люда - не громадянка РФ. Але тому, мовляв, її не пустять до Сенцова. А до Романа Сущенка не пустили через те, що не пройшли слухання судів всіх інстанцій. А до Балуха чому прогнозовано не пустять? А до Гриба, Карпюка, Клиха? Кредо і політика Росії - суцільна брехня», - підсумувала вона. 

Нагадаємо, в четвер, 28 червня, Москалькова зустрілася з Сенцовим. За її словами, Сенцов «почуває себе краще, ходить»

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова 28 червня прибула до колонії «Білий ведмідь», де утримують Сенцова, але її не пустили на зустріч з українським політв'язнем.

Посольство України у РФ направило ноту Міністерству закордонних справ РФ, в якій висловило рішучий протест щодо недопуску українського омбудсмена до Олега Сенцова.

При цьому Москалькова заявила, що Денісова 28 червня «в черговий раз без повідомлення спробувала пройти на територію режимного об'єкта» - колонії, де утримують Олега Сенцова.

Як відомо, 14 травня Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, утримуваних у Росії. На його підтримку пройшли ряд акцій в Україні та світі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: