Кремль готує угоду, якою Трамп хвалитиметься після зустрічі з Путіним - Bloomberg

Кремль готує угоду, якою Трамп хвалитиметься після зустрічі з Путіним - Bloomberg
Володимир Путін і Дональд Трамп

Трамп піде на зустріч зі своїми «широко відкритими очима» щодо намірів Путіна

Кремлівські чиновники ведуть інтенсивні переговори зі своїми колегами у Вашингтоні, щоб укласти хоча б одну угоду, яка, як вони сподіваються, дозволить президенту США Дональду Трампу представити свій саміт з главою РФ Владіміром Путіним як тріумф, який виправдовує кроки з відновлення американсько-російських відносин.

Про це пише Bloomberg.

Головними темами зустрічі лідерів 16 липня в Гельсінкі є роль Ірану в Сирії. Москва одночасно веде переговори з Тегераном, щоб той вивів війська із зайнятих територій в Сирії, куди мають зайти війська, лояльні президенту Сирії Башару Асаду.

Путін дав свою принципову згоду на американські та ізраїльські вимоги, щоб іранські війська покинули південну Сирію, заявили агентству два радники Кремля.

Вивчивши зустріч Трампа з північнокорейським лідером Кім Чен Ином, під час якої він оголосив про несподівану зупинку американських військових навчань з Південною Кореєю, Путін вирішив, що йому потрібно вести переговори з главою США особисто, сказав високопоставлений чиновник, не вдаючись у подробиці. Лідери двох країн можуть зустрітися без помічників, як це зробили Трамп і Кім в Сінгапурі, заявив прес-секретар Кремля Дмитрій Пєсков.

Посол США в Росії Джон Хантсман підтвердив плани зустрічі один на один, заявивши, що Трамп піде на зустріч зі своїми «широко відкритими очима» щодо намірів Путіна.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп під час виступу в штаті Монтана запевнив, що він абсолютно готовий до майбутніх переговорів з російським лідером і впевнений в успіху.

Як відомо, зустріч президента США Дональда Трампа і президента Росії Володимира Путіна відбудеться в Гельсінкі 16 липня.

Говорячи про теми спілкування із Путіним, Трамп заявив, що «світ має почати жити дружно».

Натомість речник Кремля анонсував «серйозну розмову» між Путіним і Трампом.

Напередодні президент США Дональд Трамп не дав чіткої відповіді на те, чи можуть США визнати Крим частиною Росії. «Ми маємо побачити», - заявив він, відповідаючи на запитання журналістів про імовірність визнання анексованого українського півострова частиною російської території.

За даними американських ЗМІ, президент США Дональд Трамп розраховує укласти з російським лідером Володимиром Путіним угоду, яка дозволить прискорити виведення американських військ з Сирії.

Також Трамп планує 16 липня у Гельсінкі спершу зустрітися з Путіним сам на сам, а потім продовжити переговори у присутності помічників.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: