Кремль вирішив переформатувати «ДНР» і «ЛНР», - ЗМІ

Кремль вирішив переформатувати «ДНР» і «ЛНР», - ЗМІ

«Міністри» «ДНР» відзначили, що в «ЛНР» істотно збільшився рівень безробіття

Щоб мінімізувати витрати на фінансову підтримку фейкових «республік», схоже, в Москві вирішили повернутися до плану з їх об’єднання. Нібито листопадовий візит ватажка «ДНР» у Росію пояснюється тим, що кремлівські куратори змалювали йому можливі перспективи і надії, що «ЛДНР» під єдиним керівництвом стане менш витратною і більш «ефективною».

Про це повідомляє «Інформаційний опір».

Інформація про якісь плани Москви щодо недалекого майбутнього окупованих територій Донбасу просочилася під час обіду в одному з ресторанів Донецька «міністра державної безпеки ДНР» Павленка з «міністром доходів і зборів» Тимофєєвим. Вони поділилися інформацією про те, що донецькі ревізори виявили під час аналізу фінансово-господарської діяльності сусідньої «ЛНР».

Тобто, Захарченко доручив Тимофєєву провести таємну ревізію, а про результати доповісти йому. Так от, перевірка виявила те, що заборгованості по виплатах заробітної плати і соціалки «ЛНР» перевищують 50%. На систематичні затримки скаржаться в Брянці, Кіровську, Красному Лучі, Лутугиному, Стаханові та Слов’яносербську, де більше половини виплат люди отримують через місяць-два, а то й пізніше. В Перевальську заборгованість із заробітної плати за 4 місяці перевищила суму в 5 млн. руб., а в самому Луганську говорять про те, що перебої з виплатами збережуться нібито аж до кінця першого кварталу 2017 року.

Також «міністри» відзначили, що в «ЛНР» істотно збільшився рівень безробіття. Більшою мірою постраждали шахтарі. Після закриття вугільних підприємств гірників терміново закликають служити. Згадали і про закриття там усіх дошкільних і шкільних закладів на зимовий період. На думку Павленка, цим стурбовані російські куратори. Оскільки вони володіють достатньою кількістю фактів крадіжок Ігорем Плотницьким коштів, що виділяються для бюджетників та на допомогу, і наче планують скасувати його «посаду». Мабуть, і в Москві розуміють, що змінивши ватажка, не досягнуть результату.

Павленко з Тимофєєвим говорили про те, що розроблений план «м’якої утилізації» Плотницького та об’єднання «ЛНР» з «ДНР» зі «столицею» в Донецьку, де якби ситуація дещо краща. Саме для обговорення такого плану Захарченко в листопаді викликали в Москву. Як уточнює «ІС», реалізувати цей план після смерті Мотороли можуть доручити Гіві, а після того, як його люди виконають свою місію, самого Толстих нібито теж усунуть. Тому, по суті, зараз Захарченко перебуває «на низькому старті» і чекає початку операції по об’єднанню. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: