Кримський «суд» залишив під арештом фігурантів справи Веджіє Кашка

Кримський «суд» залишив під арештом фігурантів справи Веджіє Кашка
Фігурант «справи Веджіє Кашка» Асан Чапух

Суд окупантів дійшов висновку, що знаходження в місцях позбавлення волі обґрунтоване і законне

Підконтрольний Кремлю Верховний «суд» Криму залишив без задоволення апеляційну скаргу адвокатів на продовження запобіжного заходу фігурантам «справи Веджіє Кашка» Казімії Аметова, Бекіра Дегерменджі, Руслану Трубачу і Асану Чапуху.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Асана Чапуха, який перебуває під домашнім арештом, доставили на засідання суду під конвоєм.

«Суд все залишив в силі, в задоволенні скарги нам відмовили. В принципі все було очікувано. Суд дійшов висновку, що знаходження в місцях позбавлення волі обґрунтоване і законне. Зараз знаходиться на етапі ознайомлення, далі ми очікуємо, що справа буде передана до суду», – розповів адвокат Маммет Мамбетов.

У Сімферополі 23 листопада 2017 року російські силовики затримали групу кримських татар – Кязіма Аметова, Асана Чапуха, Руслана Трубача і Бекіра Дегерменджі. Їх звинувачують у вимаганні у громадянина Туреччини. При затриманні цих людей російськими силовиками стало зле ветерану кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка. Пізніше стало відомо, що жінка померла.

Нагадаємо, раніше Чапух через погіршення стану здоров’я припинив голодування, яке він оголосив 15 вересня в СІЗО, вимагаючи надання кваліфікованої медичної допомоги.

Наприкінці вересня Чапуха перевезли із СІЗО Сімферополя в лікарню.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: