Кучма озвучив умови для відведення сил біля Станиці Луганської

Кучма озвучив умови для відведення сил біля Станиці Луганської

«Повна тиша», ось тоді ми починаємо цей процес, - заявив Кучма

Відведення сил і засобів біля Станиці Луганської (Луганська область) відбудеться лише після успішного відведення озброєння з відповідної зони в районі Петровського (Донецька область) за умови дотримання «режиму тиші». Про це заявив сьогодні журналістам представник України в Тристоронній контактній групі із врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма.

«Ми принципово порушили вчора питання, що ми не відводитимемо (сили і засоби в районах біля Петровського та Станиці Луганській – Ред.), тому що в останні дні з 22-го (вересня. – Ред.) до 4-го (жовтня. – Ред.) було 18 обстрілів, а у нас у рамковій угоді чітко записано: «повна тиша», ось тоді ми починаємо цей процес. Завтра подивимося. Перше (Петрівське. – Ред.) завтра подивимося: чи матимемо можливість продовжити справу в неділю на Станиці Луганській, чи ні», - сказав Кучма.

Нагадаємо, 5 жовтня контактна група домовилась про відведення військ: 7 жовтня у Петрівському, а 9 жовтня — у Станиці Луганській.

Крім того, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська на засіданні контактної групи у Мінську підняла питання незаконного вивезення українських дітей з прийомних сімей на територію РФ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: