КВУ зафіксував порушення на місцевих виборах

КВУ зафіксував порушення на місцевих виборах

Зафіксовані порушення недопуску спостерігачів, порушення таємниці голосування та видача бюлетенів без документів

Комітет виборців України проводить спостереження за днем голосування на перших місцевих виборах в 66 об’єднаних громадах, де зафіксували поодинокі порушення, які стосуються недопуску спостерігачів на підготовчі засідання, порушення таємниці голосування та спроби видачі бюлетенів без належних документів. Про це повідомляє КВУ у Facebook.

Повідомляється, що у сільській місцевості зафіксовані спроби видачі бюлетенів без належних документів.

«У Рівненській області в с. Сестрятин Радивилівського району було зафіксовано кілька спроб видачі бюлетенів без паспорту. Виборці мотивували бажання проголосувати без документу тим фактом, що члени комісій особисто знають цих осіб... В с. Кузьмівка Сарненського району Рівненської області літнє подружжя хотіло проголосувати без паспортів», - повідомили в КВУ.

Також були зафіксовані спроби видачі бюлетенів без належних документів у Горохівській ОТГ Миколаївської області, а також в селищі міського типу Березнегувате, де на дільниці стався конфлікт між виборцем та членами дільничної виборчої комісії.

«У день виборів виникають окремі проблеми, пов’язані із порушенням таємниці голосування. Так, у Миколаївській області на виборчій дільниці в с. Мігія Первомайського району ДВК було неправильно облаштовано та розташовано кабінки для таємного голосування. В результаті виборці могли спостерігати як голосують інші громадяни. Після зауваження спостерігачів КВУ комісія усунула порушення», - розповіли у Комітеті.

Також присутні спроби недопуску спостерігачів на засідання комісій. У селі Новомар’їнка члени комісії намагались не допустити спостерігача КВУ на ранкове засідання, вважаючи, що спостерігач має право знаходитись на дільниці лише з восьмої ранку.

Окрім того, спостерігачі повідомили про випадки голосування осіб, які не були включені в список для голосування, а також присутні організаційні проблеми.

Сьогодні в Україні пройдуть вибори у понад 60 ОТГ. Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що у 66 об’єднаних громадах в Україні сьогодні мають пройти перші вибори, а також мають відбутись додаткові вибори депутатів у 30 сільських і селищних радах, що приєднуються до ОТГ.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: