Лабунська зібралась брати участь в конкурсі на голову Житомирської ОДА і погрожує судами

Лабунська зібралась брати участь в конкурсі на голову Житомирської ОДА і погрожує судами

Екс-голова Житомирської обласної ради зазначила, що всі ці конкурси повністю підставні

 Екс-голова Житомирської обласної ради Анжеліка Лабунська в інтерв’ю «Главкому» розповіла, що візьме участь в конкурсі на голову Житомирської ОДА.

«Ви мені подали класну ідею. Завтра – останній день подання документів, і я, мабуть, просто зараз це зроблю. В мене всі ті бланки їздять у машині, треба лише заповнити. А причини чужої відставки я коментувати не можу. Можу тільки одне сказати: Сергій Олександрович, незважаючи на те, що ми працювали десять місяців, навіть не сказав «до побачення». Дуже чоловічий вчинок», - розповіла Лабунська.

В той же час,  екс-голова Житомирської обласної ради зазначила, що всі ці конкурси повністю підставні – там однозначно визначається кандидатура, яку має бути узгоджено одночасно в Адміністрації президента і в Кабінеті міністрів.

«Фракція БПП прийняла рішення відправити до конкурсної комісії листа, що вони підтримують і просять призначити пана Гундича, який зараз виконує обов’язки губернатора. Але всі ці конкурси повністю підставні – там однозначно визначається кандидатура, яку має бути узгоджено одночасно в Адміністрації президента і в Кабінеті міністрів. І до конкурсу вже може бути відоме прізвище людини, котра повинна виграти конкурс», - підкреслила Лабунська.

Вона вважає, що у представника «Батьківщини» Костянтина Бондарева, якого підтримала облрада, немає жодних шансів на Київщині.

«Немає. Ви ж бачили, що минулого сесійного тижня БПП вносив законопроект про зміни до закону про державну службу, щоб знову голів ОДА призначав президент без конкурсної комісії. Але він не пройшов, бо у них з «Народним фронтом» не закриті взаєморозрахунки щодо закону про спецконфіскацію. Звісно, буде дуже важко пояснювати рішення комісії, бо, думаю, будуть подаватися люди, які більше підходитимуть під висунуті критерії. Але ж вони не можуть усім забороняти подавати документи на конкурс», - зазначила депутат.

Лабунська пояснила, чому збирається брати в участь в конкурсі, якщо там суцільна «підстава».

«А чому ні? Хай тоді мені пояснять, чому, маючи 12 років державної служби, три каденції Верховної Ради, я – заслужений юрист України, кандидат юридичних наук – буду гіршою за людину, яка має стаж державної служби в три роки і яку вони хочуть поставити. Потім у судах можемо зустрітися, навіть в європейському. Я вам скажу, що вони так провели вчора сесію, що якщо хтось оскаржить її в суді, ще невідомо, яке рішення буде», - підкреслила політик.

Нагадаємо, 26 вересня під час засідання сесії Житомирської обласної ради Анжеліка Лабунська заявила про свою відставку. Облрада одразу ж обрала наступника Лабунської – ним став її колишній перший заступник Володимир Ширма, який очолює фракцію БПП.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: