Латвія зведе «стіну» на кордоні з Білоруссю

Латвія зведе «стіну» на кордоні з Білоруссю
Начальник Державної прикордонної охорони Латвії Нормунд Гарбарс

У Латвії сподіваються, що огорожа зупинить білоруських «нелегалів»

Латвія на кордоні з Білоруссю побудує паркан, щоб убезпечити себе від людей, які незаконно перетинають кордон.

Про це заявив начальник Державної прикордонної охорони Латвії Нормунд Гарбарс, повідомляє Delfi.

«У бюджеті наступного року передбачено кошти на розробку проекту облаштування прикордонної смуги на кордоні Латвії і Білорусі», - повідомив головний латвійський прикордонник.

З огляду на, що подібний досвід уже є латвійсько-російському кордоні, великих змін не передбачається і проект буде реалізований на таких же принципах, додав він.

За словами Гарбарса, роботи з облаштування прикордонної смуги між Латвією і Білоруссю можуть початися не раніше, ніж через рік, і, звичайно, на окремих ділянках з'явиться паркан, але на даний момент поки невідомо, який саме довжини він буде.

Нагадаємо, навесні цього року на латвійсько-російському кордоні побудовані перші три кілометри паркану. Мінімальна висота огорожі на латвійсько-російському кордоні становить 2,70 метра. Всього Латвія планує побудувати 92 кілометрів огорожі на окремих ділянках кордону з РФ.

Україна також будує «Стіну» на кордоні з РФ, але з реалізацією проекту виникли чималі труднощі. Через брак фінансування «Європейський вал» звели лише на 12%.

Нагадаємо, проект «Європейський вал» – ініціатива українського керівництва з облаштування кордону з Росією. Спочатку проект називався «Стіна». Загальний обсяг коштів, передбачений на реалізацію проекту, – 4 млрд грн. У рамках проекту планується облаштування траншей, ровів, парканів, а також спеціальних об'єктів.
На першому етапі з 2015 року проводиться облаштування кордону з РФ у Чернігівській, Сумській та Харківській областях. На другому етапі спорудження заплановане в Луганській і Донецькій областях.
Планується, що реалізацію проекту буде завершено до кінця 2018 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: