В «Народному фронті» вважають, що проект «Стіна» треба активізувати

В «Народному фронті» вважають, що проект «Стіна» треба  активізувати

На сьогодні проект «Стіна» реалізовано в Харківській та Чернігівській областях

Потрібно активніше підходити до реалізації проекту «Стіна», бо саме вона зможе зупинити агресора під час нападу на нашу державу і захистити українську територію від ворога.

Про це написав народний депутат фракції «Народний фронт»  Ігор Лапін на своїй сторінці у Facebook за результатами зустрічі з колегами-народними депутатами та керівництвом Державної прикордонної служби України.

«В умовах, коли ситуація на Сході загострюється і небезпека вторгнення через інші області залишається, треба оперативніше підходити до реалізації проекту «Стіна», - наголосив Лапін.

«Чому нам так потрібна ця «Стіна»? Якщо просто – то вона має зупинити вторгнення ворога. Бо її основа – це протитанковий рів, глибиною 2-3 метри і шириною 4-6 метрів. Далі земляний насип і металевий паркан з колючим дротом заввишки в 2 метри. Інше завдання «Стіни» – не пропустити на нашу територію нелегалів і диверсантів. Тому зараз додатково загородження оснащуються відеокамерами», - розповів депутат.

За його словами, на сьогодні проект «Стіна» реалізовано в Харківській та Чернігівській областях. Далі в планах Сумська і Луганська області, а також території, які сьогодні непідконтрольні Україні, після їх остаточного звільнення.

Парламентар також зауважив, що наразі є певні законодавчі прогалини щодо цього проекту і завдання парламенту вирішити їх вже цієї осені.

«Перша - земля, на якій будується «Стіна» – належить людям, тому постає питання законності будівництва, і що в замін мають отримати власники цих земель. Друга – передбачити кримінальну відповідальність за контрабанду, яка потоком йде через прикордонні території», - резюмував представник «Народного фронту».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: