Лавров назвав абсурдом прив'язку скасування санкцій до виконання мінських угод

Лавров назвав абсурдом прив'язку скасування санкцій до виконання мінських угод

Росія не збирається обговорювати критерії скасування санкцій

Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Росія не обговорювала і не буде обговорювати критерії скасування санкцій. Про це він сказав в інтерв'ю угорській газеті «Мадяр Немзет».
«Що стосується майбутнього цих рестрикцій, то це питання слід ставити тим, хто був ініціатором розкручування санкційної спіралі. Ми не обговорювали і не будемо обговорювати будь-які умови або критерії скасування обмежувальних заходів», - заявив Лавров.
За його словами, «в Євросоюзі зумовили їх зняття виконанням Росією мінських угод». «Така ув'язка абсурдна, адже наша країна, як відомо, стороною конфлікту на Україні не є. Подібна постановка питання лише заохочує Київ безкарно саботувати реалізацію мінського комплексу заходів. Виходить, що російсько-ЄСівські зв'язки стали заручником безвідповідальної лінії української влади», - сказав глава МЗС РФ.
Лавров зазначив, що Росія намагається «пояснити партнерам згубність такої логіки, недоречність ситуації, що склалася». «Справа - за проявом політичної волі з боку ЄС і держав, що входять до нього. Судячи з наших контактівм з європейськими країнами, все більше партнерів усвідомлюють згубність конфронтації на санкційному полі», - сказав він.
Глава МЗС РФ вказав, що «деякі, в тому числі наші угорські друзі, прямо говорять, що цю неприємну сторінку треба швидше перевернути».
«На жаль, поки що цього зробити не вдається», - сказав Лавров.
Джерело: РІА Новини

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: