Лавров назвав заяви Заходу про відповідальність РФ за українську і сирійську кризи «непартнерським підходом»

Лавров назвав заяви Заходу про відповідальність РФ за українську і сирійську кризи «непартнерським підходом»
Сергій Лавров

У МЗС РФ продовжують наполягати: «Хаос, який існує, створено не нами»

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров назвав заяви Заходу на адресу Росії про відповідальність за українську і сирійську кризи «непартнерським підходом».

«Вже не дуже хочеться коментувати всі ті голослівні звинувачення, які на нашу адресу висуваються. Спочатку це була Україна, потім у цьому контексті почала згадуватися Сирія, зараз хтось із американських діячів чи то офіційна особа в Лондоні говорить, що з Росією можна співпрацювати, але нехай вона поводиться добре в Україні, в Сирії. І тепер ідеться про Корейський півострів. Вже й тут Росія комусь повинна щось робити», – заявив Лавров.

За його словами, хаос, який існує, створено «не нами». Лавров заявив, що угруповання ІДІЛ, «Аль-Каїда», «Джебхат ан-Нусра» з'явилися внаслідок тих авантюр, в які втягувалися «наші західні партнери, насамперед численні адміністрації США». «Починаючи з Афганістану, підтримуючи моджахедів, називаючи їх борцями за свободу, і далі Ірак, Лівія – все це зруйновано, а наслідки, виявляється, ми повинні оплачувати», – заявив він.

«Це непартнерский підхід, ми його не приймаємо», – сказав Лавров. За його словами, Росія орієнтуватиметься на те, що сказав президент США Дональд Трамп, а не його помічники, про те, що він хоче налагодити відносини з Росією. При цьому він запевнив, що Росія до налагодження відносин із США готова.

Лавров наголосив, що агресивні дії авіації США, коли було завдано ударів по авіабазі в Сирії, лише погіршили ситуацію і ускладнили пошук політичного врегулювання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: