Лідери КНР та Індії проведуть неформальний саміт

Лідери КНР та Індії проведуть неформальний саміт

Нарендра Моді і Си Цзиньпін спробують перезапустити двосторонні відносини

Прем’єр-міністр Індії Наренда Моді цього тижня відвідає центральну частину КНР (провінція Хубей) для переговорів із китайським лідером Си Цзиньпіном. Про майбутній візит очільника індійського уряду, який відбудеться 27-28 квітня, повідомили за результатами переговорів між керівниками китайського і індійського МЗС Ваном І і Сушмою Сварадж.

Зустріч Нарендри Моді і Си Цзиньпіна відбуватиметься один на один без будь-яких радників чи міністрів. Про це повідомляє гонконгське видання The South China Morning Post.

Індійські і китайські експерти сходяться на тому, що дана зустріч очільників КНР і Індії має на меті перезавантажити відносини між двома країнами на фоні військового протистояння в районі Докламу (Гімалаї) минулого року.

Окрім того, критика із боку Нью-Делі китайського проекту «Один пояс, один шлях» і запрошення від індійського уряду для Далай-лами відвідати провінцію Аруначал-Прадеш створили додаткове напруження у відносинах КНР-Індія.

Нагадаємо, міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров після переговорів із своїм китайським колегою Ван І у Пекіні заявив про те, що РФ і КНР намагатимуться блокувати будь-які спроби США саботувати угоду із Іраном 2015 року щодо ядерної програми цієї країни.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: