Росія з Китаєм «повстали» проти саботажу Трампом ядерної угоди

 Росія з Китаєм «повстали» проти саботажу Трампом ядерної угоди
Фото: МИД РФ

Сергій Лавров і Ван І провели переговори в Пекіні

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров після переговорів із своїм китайським колегою Ван І у Пекіні заявив про те, що РФ і КНР намагатимуться блокувати будь-які спроби США саботувати угоду із Іраном 2015 року щодо ядерної програми цієї країни.

Про це повідомляє інформаційне агентство ТАСС.

За словами Лаврова, і Москва, і Пекін проти ревізії даної домовленості.

Очільник російського зовнішньополітичного відомства вважає контпродуктивними намагання звести нанівець багаторічні зусилля групи Р5+1 щодо переговорів з Іраном.

Окрім цього, Лавров нагадав, що угода 2015 року закріплена в резолюції Ради Безпеки ООН.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф заявив, що Тегеран відновить свою ядерну програму «на набагато більшій швидкості», якщо США відійдуть від ядерної угоди 2015 року і запровадять санкції проти нього.

Як відомо, президент США Дональд Трамп намагається вийти з ядерної угоди 2015 року, підписаної США та іншими державами з Іраном. Угода передбачала звільнення Тегерана від фінансових санкцій в обмін на обмеження його ядерної програми.

Трамп встановив крайній термін 12 травня для того, щоб покращити або скасувати угоду, що була укладена його попередником Бараком Обамою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: