Литва першою з країн ЄС вводить санкції проти РФ за агресію в Керченській протоці

Литва першою з країн ЄС вводить санкції проти РФ за агресію в Керченській протоці
Литва закликає Росію негайно припинити агресивні дії проти України

МЗС Литви рішуче засуджує дії РФ, які свідчать про нову ескалацію агресії Російської Федерації проти України

Міністерство закордонних справ Литви пропонує накласти індивідуальні санкції на осіб, відповідальних за акт агресії в Керченській протоці і на Чорному морі.

Про це йдеться у повідомленні на сайті МЗС Литви.

6 грудня МЗС Литви звернулося до департаменту міграції при міністерстві внутрішніх справ з пропозицією включити в список небажаних в Литві осіб, які безпосередньо брали участь у акті агресії проти українських військових кораблів і екіпажів 25 листопада, а також – представників військового керівництва РФ, відповідальних за цей акт.

На думку міністерства, дії цих осіб є грубим порушенням міжнародного права і є серйозною загрозою міжнародній і литовській національній безпеці.

«Міністерство закордонних справ рішуче засуджує ці дії Російської Федерації, які свідчать про нову ескалацію агресії Російської Федерації проти України, яка триває вже більше чотирьох років», - йдеться у заяві.

Литва закликає Росію негайно припинити агресивні дії проти України і невідкладно та без висунення жодних умов звільнити українських військовополонених, судна та відновити безперешкодне судноплавство в Азовському морі.

МЗС Литви також активно проводить консультації з іншими членами міжнародного співтовариства щодо необхідних контрзаходів проти Росії.

Таким чином Литва стає першою державою ЄС, як почала процес запровадження санкцій у зв’язку з останньою агресією РФ на морі.

Нагадаємо, спеціальний представник держдепартаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що США і Європейський союз можуть посилити санкції проти РФ або ввести нові через захоплення українських моряків і суден.

Раніше у США запропонували блокувати російські кораблі при виході з Азовського моря у відповідь на агресію РФ проти України.

До слова, президент Литви Даля Грібаускайте відвідає Україну в п'ятницю, 7 грудня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: