Луценко анонсував нові гучні справи проти чиновників

Луценко анонсував нові гучні справи проти чиновників
Луценко: ми зосереджені над діячами минулого і нинішнього дня з виконавчої та законодавчої гілок влади

«Збираємося лише збільшувати темпи і висоту посад тих, хто розкрадає країну», - запевнив генпрокурор

Генпрокурор Юрій Луценко анонсував нові гучні справи проти представників нинішньої влади – виконавчої та законодавчої. Нині тривають розслідування. Про це Луценко сказав у прямому ефірі програми ТСН.Тиждень.

«Аналіз дій судової гілки влади – виключна компетенція Національного антикорупційного бюро. Тому ми зосереджені над діячами минулого і нинішнього дня з виконавчої та законодавчої гілок влади. Так, ми зараз розглядаємо справи, в яких ідеться і про депутатів, і про діючих міністрів. Хочу нагадати, що ми цим займаємося паралельно з наданням оцінки екс-президента Януковича, близько двох десятків його поплічників, які розікрали країну і слідство по всім ним закінчено. За минулий рік ми віддали до суду 1200 хабарників діючої влади. І цього року збираємося лише збільшувати темпи і висоту посад тих, хто розкрадає країну», - запевнив генпрокурор.

Нагадаємо, 21 червня генпрокурор Юрій Луценко направив до Ради подання на зняття недоторканності з п'яти народних депутатів, а саме: Андрія Лозового (фракція Радикальної партії), Олеся Довгого (группа «Воля народу»), Євгена Дейдея, Максима Полякова (обидва - фракція «Народного фронту») і Борислава Розенблат (фракція «Блоку Петра Порошенко»). 29 червня Луценко також вніс до Ради подання на зняття депутатської недоторканності з Добкіна (Опозиційний блок).

Також нагадаємо, що раніше в одному з ресторанів Києва співробітники НАБУ затримали охоронця народного депутата Борислава Розенблата за підозрою в отриманні хабара. При ньому було $200 тис.

Борислав Розенблат підтвердив факт затримання НАБУ його охоронця. Однак назвав це провокацією і підкреслив, що гроші його підлеглому підкинули.

Генеральна прокуратура та САП продемонстрували відео-доказизловживання службовим становищем та вимагання народного депутата з фракції БПП Борислава Розенблата.

Регламентний комітет Верховної Ради підтримав подання Генпрокуратури на зняття недоторканості з депутата від фракції БПП Борислава Розенблата та направив цей висновок Верховній Раді.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: