Луценко анонсував подання на зняття недоторканності з нардепа через «вишки Бойка»

Луценко анонсував подання на зняття недоторканності з нардепа через «вишки Бойка»
Плавучі бурові установки, так звані вишки Бойка

Восени відповідне подання може з'явитися у парламенті

Восени ГПУ планує внести подання на зняття недоторканності з депутата Верховної Ради у справі про закупівлю бурових установок за завищеними цінами.

Про це повідомив в інтерв'ю «5 каналу» генеральний прокурор України Юрій Луценко.

За його словами, екс-заступник голови НАК «Нафтогаз України», син депутата ВР від групи «Партія «Відродження» Володимира Кацуби Олександр дав свідчення проти членів організованої групи, що заволоділа державними коштами в особливо великих розмірах при закупівлі двох плавучих бурових установок у 2011 році.

«Ми зараз провадимо слідство згідно із цими показаннями щодо діючого народного депутата. Коли ця справа буде завершена, я піду (з поданням про зняття недоторканності) у Верховну Раду. Я думаю, що це буде восени», - відзначив Луценко.

Водночас, прізвища народного обранця генпрокурор не називав.

Як відомо, восени Генпрокуратура завершила досудове розслідування у справі Кацуби, а в грудні екс-заступник «Нафтогазу» сам написав заяву про готовність укласти угоду зі слідством (її було підписано у 2017 році).

10 березня Шевченківський райсуд Києва відпустив Олександра Кацубу на волю і зняв арешт з його майна, куди, зокрема, входять і паспорти – внутрішній і закордонний. 

Повідомлялося, що Кацубу звільнили за «законом Савченко».

Більше читайте у статті «Чому відпустили Кацубу? Скандальні подробиці справи «фунта» Януковича»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: