Луценко доручив відкрити кримінальну справу через облиття зеленкою Шабуніна

Луценко доручив відкрити кримінальну справу через облиття зеленкою Шабуніна

Генпрокурор вважає, що напад на опонента із зеленкою – це підступно

Генеральний прокурор України Юрій Луценко доручив прокуратурі Києва переглянути кваліфікацію вчорашнього інциденту біля будівлі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і зареєструвати кримінальне провадження.

«Вважаю, що час припинити ватну традицію використовувати зеленку проти опонентів. Це не тільки небезпечно для здоров’я, має ознаки кримінального правопорушення, але й підло», – написав Луценко 18 липня у Facebook.

Вранці 17 липня біля будівлі САП голову «Центру протидії корупції» Віталія Шабуніна, який разом з іншими активістами вимагав відставки керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького, невідомі облили зеленкою і закидали тортами. Після цього Шабуніну знадобилася допомога медиків, зеленка потрапила йому в очі. У САП засудили насильство і закликали провести розслідування.

Пізніше невідомі увірвалися до будівлі Національного антикорупційного бюро. За даними поліції, яка відкрила справу про хуліганство, після прибуття до будівлі НАБУ правоохоронці виявили, що на місці перебувають близько 30 людей – частина з них зайшла до приймальні громадян НАБУ, пошкодивши при цьому вхідні двері, також пошкодили фарбою зовнішні ролети будівлі і камери відеоспостереження.

В Національному антикорупційному бюро України не виключають, що акції протесту у вівторок, 17 липня, були «провокацією з боку представників певних політичних сил».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: