Луценко пояснив, чому експертам важко оцінювати дії керівництва Збройних сил у зоні АТО

Луценко пояснив, чому експертам важко оцінювати дії керівництва Збройних сил у зоні АТО
Фото podrobnosti.ua

Луценко: з точки зору експертів, слідства і мене, як генпрокурора, ці помилки в першу чергу виникають через невідповідність ситуації фактичної війни законам мирного часу

Помилки командування виникають через невідповідність ситуації фактичної війни законам мирного часу. Про це під час звіту у Верховній Раді заявив генпрокурор України Юрій Луценко.

«Помилки, безумовно, існують. З точки зору експертів і слідства і мене, як генпрокурора, ці помилки в першу чергу виникають через невідповідність ситуації фактичної війни законам мирного часу. Оцінювати дії керівництва ЗСУ з військовими статутами і настановами в умовах АТО, а не війни, також проблематично. Так само під час початку агресії взагалі не було нормативної бази АТО», – заявив Луценко.

Раніше повідомлялось, що Луценко назвав помилки військового командування під час операції в Іловайську. «Експерти вважають, що дані розвідки, які свідчили, що в Іловайську було сконцентровано близько 1200 бойовиків з технікою та укріпленнями, не було взято в розрахунок при складенні замислу», – зазначив він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: