Луценко внесе до Ради подання на ще одного депутата

Луценко внесе до Ради подання на ще одного депутата
Генпрокурор Юрій Луценко
Фото: УНІАН

Луценко заявив, що не полює за окремими політиками чи фракціями

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що процес очищення парламенту від хабарників триватиме. Про це він сказав на брифінгу у Житомирі 23 червня після наради з прокурорами областей.

«Чи це кінець чистки у Верховній Раді? Ні, не кінець, найближчим часом ви почуєте ще одне повідомлення (про зняття депутатської недоторканності. – Ред.), а багатьох депутатів будемо рахувати по осені», – сказав генпрокурор.

Він зазначи, що не полює за окремими політиками чи фракціями.

«Я не полюю за окремим фракціями або за окремими політиками. Йдеться лише про одне: закон один для всіх», - наголосив Луценко, якого цитує прес-служба ГПУ.

За словами генпрокурора, багато хто не вірив, що, «заступаючи на посаду, я не буду покривати чиїсь злочини, і вигадувати злочини іншим». «Я це говорив своїй фракції і всі вони прекрасно знали моє ставлення, і ті, хто цього не зрозумів, телефонуючи до мене, в цьому вже пересвідчилися», - додав він.

Луценко наголосив, що ще раз продемонстрував свою позицію декілька днів тому, шляхом підписання п’ятьох подань на зняття депутатської недоторканності. «Якщо раніше мене звинувачували у вибірковому правосудді, то тепер звинувачують в надто масовому правосудді», - сказав він, додавши що насправді «істина дуже проста: подання на всіх народних депутатів, в діях яких є ознаки злочину і прокурор вважає ці докази достатніми для підготовки підозри, будуть мною підписані і направлені на розгляд парламенту».

Як повідомлялося, Луценко вніс у Верховну Раду подання щодо зняття недоторканності з народних депутатів України Андрія Лозового, Євгена Дейдея, Олеся Довгого, Борислава Розенблата і Максима Полякова.

Читайте також статтю: Сідай, трійка! Довгий, Розенблат і Поляков - нові мішені Антикорупційного бюро

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: